open.datahub

Kennisgrafiek & meer.
Efficiënt gebruikmaken van de digitalisering, toegevoegde waarde voor de gasten creëren en tijd besparen.

Het nieuwe Open Data platform
voor toerisme.

Uniek en efficiënt: feratel ontwikkelt samen met de datamanagementexperts pixelpoint multimedia werbe gmbh een nieuw Open Data platform voor de DACH-regio, waarop open, toeristisch datamateriaal vrij beschikbaar is om toegevoegde waarde te genereren.

Open Data beschrijft gegevens die vrijelijk beschikbaar kunnen worden gesteld, verspreid en gebruikt. Dit vergemakkelijkt de samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden en creëert synergieën. Wie zijn voor het toerisme relevante inhoud als open data beschikbaar stelt, kan de ontwikkelingen met partners en dienstverleners versnellen en vereenvoudigen en – meer bereik en zichtbaarheid creëren.

Duidelijke doelstellingen.

Bestemmingen en toeristische aanbieders stellen hun gratis gegevens (vrij van auteursrechten en dienovereenkomstig gemarkeerd) zoals evenementen, points of interest, infrastructuurvoorzieningen, restaurants, enz. op deze databank beschikbaar voor andere toeristische aanbieders en dienstverleners en platforms. Deze hebben dan eenvoudig en gratis toegang tot het datamateriaal, dat niet meer moeizaam onderzocht en samengesteld hoeft te worden. Alleen registratie is vereist.

Eenvoudige toegang tot de gegevens.

De toegang tot de gegevens is eenvoudig: via HTML-widgets, waarmee de gegevens direct kunnen worden weergegeven en beheerd, en via een data-interface die gemakkelijk te gebruiken is door de ontwikkelaar.

Beslissend voordeel: individuele filtering.

De bestaande gegevens kunnen individueel worden gesorteerd met behulp van intelligente filters en indien nodig worden verbeterd met behulp van een kennisgrafiek: ze worden opgeschoond en ook intelligent gekoppeld aan bestaande bronnen voor open data. Deze verbetering van de gehele ter beschikking gestelde database levert een doorslaggevende meerwaarde op voor gebruikers: de diepgaande samenvoeging van daadwerkelijk onafhankelijke datapools tot één unieke, consistente database.

Vandaag registreren, morgen met succes gebruiken.

Het platform zal vanaf maart 2020 bruikbaar zijn. Maar natuurlijk kunt u al van tevoren informatie opdoen en u registreren.

Open Data – gemakkelijk te gebruiken.

Toegang via de API

De toegang tot de opgeslagen inhoud verloopt direct via het dataCycle-dashboard. Daarbij zullen er twee mogelijkheden zijn:
_ Er kan worden gekozen uit een lijst met vooraf gedefinieerde inhoudsverzamelingen of
_ er wordt een individuele inhoudsverzameling gemaakt. Daarbij wordt verder gebouwd op de vooraf gedefinieerde inhoudsverzamelingen door individuele filterparameters aan te passen aan de eigen behoeften.

Toegang via kant-en-klare HTML-widgets

Voor een aantrekkelijke visualisatie is het ook mogelijk om de content die via een API-eindpunt wordt aangeleverd op te halen of te visualiseren met behulp van een selectie van kant-en-klare HTML-widgets.

Met open.datahub (open) en data.cycle (gesloten) leggen we vandaag de technische basis voor uw succes van morgen.


Wij informeren u graag in een persoonlijk gesprek. Vul ons contactformulier in en wij nemen binnenkort contact met u op om een afspraak te maken.

Naar het contactformulier

Neem vandaag nog contact met ons op.

We kijken uit naar nieuwe taken en uitdagingen!