feratel DMS Deskline erleichtert TVBs die Umsetzung von Steuertransparenz

feratel's Destination Management System (DMS) “Deskline” is de afgelopen weken uitgebreid met verschillende functionaliteiten om toeristische organisaties efficiënt te ondersteunen bij het voldoen aan de regels voor belastingtransparantie. De implementatie van feratel wordt geïmplementeerd als onderdeel van software-updates en is gratis beschikbaar.

“Ons doel is om toeristische organisaties de best mogelijke ondersteuning te bieden om de bureaucratische inspanningen tot een minimum te beperken. Hierdoor kunnen ze zich volledig concentreren op hun kerncompetenties op het gebied van verkoop, marketing en gastenservice”, legt CEO Markus Schröcksnadel de motivatie voor de uitgebreide systeemaanpassing uit.

De achtergrond is de EU-brede DAC7-richtlijn, die in Oostenrijk via de Digital Platform Reporting Act (DPMG) in nationaal recht werd omgezet en op 1 januari 2023 in werking trad. Dit betekent dat toeristische verenigingen, als exploitanten van digitale platforms, ook verplicht zijn om hun actieve aanbieders en hun vergoedingen voor bepaalde activiteiten, zoals boekingen voor accommodatie, ervaringen, rondleidingen, tickets, enz., aan de nationale belastingdienst te melden.

Om dit te doen, moeten de TVB's die moeten rapporteren hun boekbare aanbieders identificeren, aanvullende informatie verzamelen en controleren, zoals belastingnummer, rekeninggegevens, handelsregisternummer, enz. en deze gegevens rapporteren, inclusief boekingsnummers (boekingen/verkopen), jaarlijks aan de verantwoordelijke belastingdienst. De rapportage over het kalenderjaar 2023 moet uiterlijk 31 januari 2024 voor de eerste keer zijn ingevuld.

“Als toonaangevende ontwikkelaar en aanbieder van digitale bestemmingsmanagementsystemen heeft feratel de afgelopen maanden hard gewerkt aan een oplossing voor toeristische organisaties, waarbij we de wettelijke eisen en dataformaten van de afzonderlijke EU-landen hebben gecontroleerd en nu onze internationale klanten met technische ondersteuning om de verwerking zo eenvoudig mogelijk te maken. Systeemklaar. Onze klanten worden momenteel uitgebreid geïnformeerd in workshops en webinars en zijn daardoor zowel technisch als inhoudelijk optimaal voorbereid op de eisen van de DAC 7-richtlijn”, aldus Schröcksnadel.

29.11.2023

 

Neem vandaag nog contact met ons op.

We kijken uit naar nieuwe taken en uitdagingen!