Nieuwe perspectieven uit München

 

muenchen.de en einfach-muenchen.de breiden de webcamdienst uit met nieuwe live-beelden van de Marienplatz.

De hoofdstad van de deelstaat Beieren, München, en het officiële stadsportaal muenchen.de hebben hun dienstenaanbod op het gebied van webcams uitgebreid. Naast het Olympisch Park, het stadscentrum en de rivier de Isar tonen de webcams ook de Marienplatz, die onlangs werd uitgerust met een nieuwe camera met uitzicht op het stadhuis en de Frauenkirche. Alleen al sinds de nieuwe camera een paar weken geleden online ging, zijn de livebeelden vanaf de Marienplatz meer dan 2,4 miljoen keer bekeken.

De livestreams vanaf de Marienplatz, inclusief 360-graden player en time lapse, zijn niet alleen te zien op muenchen.de en einfach-muenchen.de, maar ook via Amazon Fire TV, Apple TV (feratel Webcams app) en de klok rond op meer dan 60 online portalen wereldwijd. Bovendien worden de panoramische beelden dagelijks op TV vertoond voor een miljoenenpubliek: onder meer op BR, ARD alpha en münchenTV, alsook op de Belgische openbare televisiezenders - Canvas en één.

"Met de wereldwijde verspreiding van onze live-beelden wekken we emoties op en de wens om München zo snel mogelijk te bezoeken. Of het nu gaat om dagtoeristen, stedentrippers of vakantiegasten", zegt Dr. Lajos Csery, directeur van muenchen.de.

Met technologieleverancier feratel aan hun zijde beschikken de stad München en muenchen.de over uitgebreide technische expertise en een distributienetwerk dat alle digitale kanalen omspant. "De webcams die in het feratel-netwerk worden geëxploiteerd, genereerden in 2020 3,3 miljard kijkcontacten. Alleen al op ons eigen portaal 'feratel.com' ravotten op piekdagen tot 114.000 bezoekers", legt Rainer Egen, Managing Director van feratel Duitsland, uit.

München is het centrum van Zuid-Duitsland: voor zaken, cultuur, gastronomie, nachtleven, sport, shopping en nog veel meer. Zowel dagjesmensen als vakantiegangers waarderen de Beierse hoofdstad om haar ruime aanbod en haar onmiskenbare charme. Een kleine 9 miljoen aankomsten en meer dan 18 miljoen overnachtingen in 2019 onderstrepen de grote aantrekkingskracht van de megastad voor toeristen uit de hele wereld. Clemens Baumgärtner, het voor toerisme verantwoordelijke afdelingshoofd, verklaarde: "Wij willen en zullen snel op dit succes voortbouwen in 2021/22, wanneer wij opnieuw van start gaan. De beelden van de webcams bieden niet alleen een prachtig uitzicht op onze stad, ze nodigen ook uit om een reis naar München te maken."

Naar de webcams in München

09.04.2021

 

Neem vandaag nog contact met ons op.

We kijken uit naar nieuwe taken en uitdagingen!