pixelpoint krijgt opdracht voor modellering van de economische regio Lausitz

Het doel van de uitschrijving van de economische ontwikkeling Saksen en Brandeburg was om investeerders en geïnteresseerden de modelregio Lausitz fysiek en interactief permanent te laten beleven. Pixelpoint overtuigt met haar idee en krijgt de opdracht.

Met het project “Lausitz Investor Center“ moeten bedrijfsuitbreidingen en -nederzettingen in de regio Lausitz in Duitsland gewonnen worden. De inschrijvingseis “de economische regio in de vorm van een model als moderne en duurzaam opererende industriële locatie van de toekomst te presenteren en het lopende transformatieproces te laten zien“ leidt nu tot de digitale oplossing van het cross media-agentschap pixelpoint, waar feratel deel van uitmaakt.

De kern van de modellering van de economische regio is en interactieve plattegrond op een 98 inch-display. In/op deze plattegrond worden alle voorhanden zijnde gegevens, cijfers en feiten uit verschillende systemen met behulp van het eigen gegevensmanagementsysteem van pixelpoint samengebracht, gevisualiseerd en door middel van augmented reality driedimensionaal in de ruimte gedemonstreerd.

Moritz Fleischer, projectleider van de afdeling Acquisitie/Vestiging/Inward Investment van de econoische ontwikkeling Saksen beargumenteerd de beslissing voor pixelpoint als volgt: “De oplossing waar pixelpint mee kwam beviel ons meteen al. Het gebruik van voorhanden zijnde en beproefde technologieën, tools en gegevens belooft een binnen afzienbare tijd realiseerbare basisconfiguratie voor ons model, die robuust verloopt en zonder al te veel scholing kan worden toegepast. Tegelijkertijd biedt het systeem de flexibiliteit om gegevens welhaast naar believen aan te passen en wauw-effecten te creëren. De voorgestelde flexibele methodiek is gewoon voorbestemd voor dit stapsgewijze proces. Niet op de laatste plaats heeft het projectteam van pixelpoint ons niet alleen op zakelijk maar ook op persoonlijk gebied overtuigd. Wij verheugen ons op de samenwerking!“

17.10.2022

 

Neem vandaag nog contact met ons op.

We kijken uit naar nieuwe taken en uitdagingen!